Åstrup Idræts Forening

Åstrup Idræts Forening

Indlæg fra formanden.

6. februar 2016

Foreningerne under pres/indlæg læst i Jyllandsposten.

Ifølge en gammel morsomhed kan tre danskere ikke mødes på et gadehjørne, uden at de straks laver ren forening, og Danmark er da ganske rigtig rig på foreninger, og foreningslivet i Danmark er noget ganske specielt.

Foreninger danner ikke blot rammen om fælles interesser, de er også en væsentlig del af det kit, der holder samfundet sammen. Lidt højtideligt, men sandt, kan man sige, at foreningslivet er rammen om en demokratisk dannelsesproces. Her lærer man at respektere andre og andres meninger, og hvordan demokratiet fungerer på græsrodsniveau.

Mange tusinde frivillige/ulønnede er med til at få foreningslivet til at fungere til gavn for tusinder af medlemmer. Ildsjælenes arbejde bærer i reglen lønnen i sig selv, for fra samfundets side er der sjældent meget at hente.

Desværre udsættes dansk foreningsliv til tider for direkte benspænd. På landsplan har de politikere, der har stemt skolereformen igennem folketinget, et kæmpeansvar for, at en række idrætsforeninger nu er truet på deres eksistens, fordi børn og unge efter en lang skoledag ikke kan nå træning eller simpelthen ikke orker mere efter skoledagen. Disse politikere forstår sikkert ikke, hvad de har gang i, for der er meget langt fra politikernes verden til den virkelige verden.

Jørgen Josefsen
Tlf.8632 3017