Nyheder petanque

Til forsiden

Til afdelingen

Til afdelingers nyheder

Nyheder petanque

Kommunemesterskab 2017

Årets kommunemesterskab blev afholdt i Allingåbro hos ” Vennernes Petanqueklub ”.
Åstrup deltog med 2 hold, nemlig Karin og Niels, samt Tonni og Kresten. Efter 5 spillerunder stod Peter og Inge fra Vennerne som vindere, med Tonni og Kresten på 2 pladsen. Karin og Niels blev nr. 3. En fantatisk dag for Åstrup Petanque!

Limfjords-Cup 2017

Åstrup-Petanque deltog som sædvanlig i årets Limfjords-Cup. Jette – Tonni og Kresten tog turen til Struer, og fik en dejlig dag i strålende solskin. Spillemæssigt gik det måske ikke helt som håbet,vandt kun 2 kampe , kan godt mærke vi mangler træning. Vi sluttede i den sidste halvdel af deltagerne

Viborg Open 2017

Lørdag den 27-5 blev der afholdt Viborg Open for første gang, kampene blev spillet i Parken ved søerne, et fantatisk sted. Banerne var anlagt rundt på stierne, så det blev en stor udfordring at spille der, da stierne absolut ikke var jævne og lige. Dog  en sjov udfordring. Åstrup Petanque havde et enkelt hold med Karin, Tonni og Kresten, efter indledende gruppekampe havnede vi i D-rækken, hvor vi blev slået ud i kvartfinalen. Derefter glædede vi os over at vores tidligere medlem Glenn vandt A-rækken sammen sit hold.

Åbnings turnering 

Brabrand havde indvielse af deres nye In-Door Petanqueanlæg, som er placeret i Egå. Det var et Double stævne med deltagelse af 52 hold.

Åstrup havde 4 spillere med, Jette og Niels, Helena og Kresten. Kresten var makker med Ib fra Struer. De kom godt fra start, og vandt de første 2 kampe. Men så slap kræfterne op, så de 2 næste blev tabt, men sluttede dog på en 18. plads i gruppespillet, men tabte 1. cup kamp.

Jette og Niels startede lidt forsigtigt ved at tabe de 2 første kampe, men så slog de til, og vandt de 2 næste kampe. Lidt smart, for ved at vinde kamp 4, vandt de en pengepræmie. I 1. cup kamp vandt de atter en pengepræmie. 2. cupkamp tabte de desværre, men en super dag blev det til. Helena spillede med Kim, og de tabte 1. kamp. De vandt dog de 3 næste og kom i A gruppen. Her tabte de desværre 1. cup kamp Desværre tabte de 12-13. Det var så tæt på – og så alligevel ikke.

Et super godt stævne og et godt sted at spille, og helt sikkert noget vi skal prøve igen

Klubmesterskab 2016

Der blev afholdt klubmesterskaber i weekenden 8.-9. oktober. Der blev spillet Single og Præcision om lørdagen i strålende solskin. Søndag blev Doublen spillet i strålende regn.

Lørdagens vindere blev:
Præcision: 
NR 1 GLENN
NR. 2 MULLE
NR. 3 KIM

Single:
NR. 1 KIM
NR. 2 GLENN
NR. 3 KRESTEN

Søndagens vindere:

Double: 
NR 1. HELENA & KIM
NR 2. GLENN & MULLE

NR. JETTE & JENS ANTON


 


Træningsaftener

I 2016 har Åstrup Petanque og Vennernes Petanqueklub af holdt flere træningssamlinger ligeligt fordelt mellem de 2 Petanqueanlæg.

Der har været en utroligt god opbakning til dette initiativ fra medlemmerne, næsten alle er mødt op hver gang, alle har hygget sig på tværs af klubberne.

Onsdag 7-9 var sidste gang i denne sæson , det var i Åstrup , så der blev sluttet af med hjemmebagt lagkage mv.

Aftenens vinder blev Peter fra Vennerne med 3 sejre og 25 point. Kresten fra Åstrup blev 2 ligeledes med 3 sejre men kun 17 point. En super aften i fantastisk sensommervejr.

”Vennernes Bankkup”
Sep. 2016

I årets stævne hos Vennernes Petanqueklub deltog der 5 spillere fra Åstrup. Resultaterne blev knap så gode som forventet, alle sluttede i den sidste 3. del af de 46 hold der deltog, men alle spillede nogle gode og tætte kampe, men marginalerne var ikke altid på vores side.

Det blev dog en fin dag. Den helstegte gris til middag, var som sædvanlig ok, og den eneste regnbyge kom mens vi spiste, så det kunne ikke passe bedre.

 

DGI-Forårsturnering

Traditionen tro havde Åstrup et hold med i DGIs forårsturnering, holdet i 2016 bestod af Anne Dorthe—Karin—Helena—Poul og Jette (reserve). Hun måtte dog i brug flere gange.

Det blev en meget lige turnering, det lykkedes ikke at vinde kampe, men de fleste endte uafgjort, så holdet kom i B-rækken til slutstævnet.

Slutspillet blev lidt kaotisk, vi var kun 3-spiller efter et hasteafbud fredag, men efter en stor gang rundringning overtalte man Didde til at træde til, så det lykkedes at stille fuld hold, og vi havde en super dag selvom det ikke blev til medaljer.

Helena

 

Bøgeskov Open 2016

Traditionen tro blev Store Bededagsferien tilbragt på Petanquebanerne i Bøgeskov ved Bjerringbro. Åstrup var som sædvanlig godt repræsenteret.  Fredag stod i singlernes tegn, for første gang var der deltager nok i kvinderækken til det kunne blive til en ranglisteturnering.

Tonni og Helena deltog for Åstrup i kvinderækken. Kim og Kresten var med hos herrerne, men ingen af de 4 havde den store succes.

Lørdag stod i Triplernes tegn, her sluttede Kresten -Frank Laursen og Palle Kynell , som vinder af D-rækken og sluttede dermed som NR. 13 ud af 28 , det var de meget tilfredse med, da de aldrig havde spillet sammen før.

Søndag var Doubledag, men sikken en dag, startede fint med sol, det holdt ikke længe, så kom der regn og hagl, så 1 cm sne samt torden, det var ikke så hyggeligt. Spillet blev også derefter, midt på eftermiddagen besluttede spilleledelsen at afvikle de sidste kampe i deres indendørs anlæg, men flere hold trak sig på grund af vejret.

Atter et super stævne i Bøgeskov, synd for dem at vejret var så kaotisk.


Hyggestævne 2016

Lørdag den 16-4-2016 afviklede Aastrup Petanque sit årlige hjemmestævne, og traditionen tro var der fuldt belagt, altså 32 hold. Der var spillere fra 12 klubber fra Jylland og Fyn. Vejret var dog ikke helt så fint som det plejer at være, men den værste regn kom dog under middagspausen, de lidt langsomme kampe fik også lidt i sidste kamp, men efter præmieoverrækkelsen skinnede solen igen, så vore gæster fik flot vejr at køre hjem i efter en super dag i Aastrup.

Der blev spillet mange super fine kampe, og også med nogle ganske overraskende resultater, så der var spænding lige til sidste kugle, og der måtte ligefrem en neutral dommer til med diverse målegrejer for at afgøre det sidste point, jo det var spændende.

Sejren i stævnet gik dog Inge & Peter fra ”Vennerne” som slog Tommy & Jean Claude fra Brabrand 13-12 efter den skarpe dommerafgørelse.

 

 

 

 

Opstartsstævne hos "vennerne"

Skærtorsdag havde Åstrup Petanque 6 spillere til opstarts stævne hos "Vennerne ", skønt det er tidlig på sæsonen var vejret dejligt med solskin under hele stævnet.  Der blev spillet med lodtrækningsmakker over 5 runder.

Slutstilling blev sådan at Kim Frost sluttede på en delt 1. plads med 4 vundne kampe, Tonni kom ind på en 9. plads, Karin blev nr. 15 og Poul nr. 16. Kresten blev nr. 20 og Helena nr. 28. så alt i alt en god dag, men vi mangler stadig lidt skarphed efter vinterpausen.

Triplestævne i Kløserhuset

Glenn havde lokket 4 Åstrupspillere mere med til et Triplestævne i Kløserhuset ved Bjerringbro i håb om, at foråret var på vej, men ak og ve 10 gr. frost, men det blev da godt vejr midt på dagen, så det gik.

Glenn og Morten havde hyret Rune fra Vestfyn til deres hold, og de fik en super dag. 4 sejre, men det rakte desværre kun til en 5 plads.

Tonni, Helena og Kresten startede med 2 sejre, men taber så de 3 sidste, specielt de 2 sidste var rigtig ærgeligt for vi tabte 11-13 og 12-13, men vi formåede ikke at få det sidste point lidt øv, men vi havde en god dag.

Petanquemedlemsmøde 9-1-2016

På medlemsmødet trak Petanqueafdelingens stifter og formand gennem 20 år sig fra formandsposten. Som ny formand valgtes Niels Hammer. Der var genvalg til Jette Andersen til udvalget, desuden blev Helena Frost valgt til udvalget.

Det blev besluttet at tilmelde 1 regionalhold, samt et hold i DGI forårsturnering. Det blev besluttet at hæve kontingentet med 100 kr. om året, grundet stigende omkostninger til hovedafdeling-kommune og forbund.

Mødet sluttede med kaffe og kage, samt overrækkelse af afskedsgave til den afgående formand.


 

Andespil 2015

10 spillere stillede op til den årlige turnering om en Mortens and, det blev som sædvanlig en meget tæt og spændende omgang.

Vinderen var der dog ingen tvivl om, som den eneste vandt Glenn alle sine 3 kampe, Morten blev 2 med 2 vundne kampe , det samme som Kresten, Morten havde dog bedre score, så Kresten måtte tage til takke med 3 pladsen.


Æresmedlemmer 2015

Ved Åstrup Ifs Jubilæumsfest blev 2 medlemmer udnævnt til æresmedlemmer i foreningen, som tak for mange års lederarbejde.

De udnævnte er Tonni og Kresten Udsen:
       

 

 

 

 

Kommunemesterskab 2015

Åstrup Pentanque anlæg dannede rammen om årets kommunemesterskab i Petanque. Der var tilmeldt 14 Doublehold fordelt på 5 klubber.

Åstrup havde 2 Doublehold med nemlig Helena & Vega, samt Glenn & Kresten, Helena og Vegas mål var at blive blandt de 5 bedste, og til deres ros må man sige, at de indfriede egne forventninger. De sluttede nemlig som nr. 4.

Glenn & Kresten havde lidt større målt, de satsede på at skulle være blandt de 3 bedste, det lykkedes dog også , men det var på et meget hængende hår, tabte kamp 4 lidt dumt, men ja, dog magede resultaterne sig til vores fordel i sidste spillerunde, så 3 pladsen kom hus.

Atter en god dag på Åstrups Petanqueanlæg, med glade spillere  i super godt vejr.

 

”Vennernes ” Bankkupstævne 2015

Åstrup Petanque havde 7 spillere med til stævnet, hvor en af traditionerne er helstegt ” SVIN ” til middag.

Det blev dog en blandet fornøjelse, for da ” Svinet ” skulle indtages startede der et meget kraftigt regnvejr, det fortsatte desværre resten af dagen, og da der ikke var nok siddepladser indendør, måtte de fleste stå ude i regnen og spise, så det blev en noget vandet fornøjelse.

Spillet blev også derefter, for banerne stod under vand, så kuglerne kunne ikke trille, men det var jo ens for alle, men vores spillere var ikke gode til den type baner. Helena & Vega vandt 3 kampe, de øvrige hold vandt kun 2 kampe, så ingen Åstrup hold i præmierækken denne gang. Vi ønskede os bare hjem, vi var våde og frøs, men ok sådan kan Petanque også være.

 

Brabrand Open 2015

Lørdag den 25-7-2015 havde Åstrup 3 spillere til start i Doublestævnet, Helena & Kim Frost og Glenn Holmgaard-Udsen, som spillede sammen med Hans Jørgen fra Petanque Nordjylland.
Kim og Helena kom fin ud af puljen men tabte 1 cup kamp.
Glenn og Hans Jørgen kom i B-rækken,  her nåede de til finalen , som de desværre tabte meget knebent, men alligevel et super resultat.

Søndag blev der spillet sekstetets, vi var 6 spillere fra Åstrup som dannede hold som vi plejer,  Glenn spillede sammen de unge som han plejer.
Åstrup holdet spillede lidt under standart, derfor kunne de ikke blande sig i topstriden, til gengæld kunne de unge med Glenn og Morten i spidsen rigtig føre sig frem, og til slut stod de som suverænne vindere af turneringen


AL-Sommerlandsturnering 4-runde.

Åstrup Petanquecenter dannede rammen om 4-runde i AL-sommerlandsturneringen,  Åstrup havde desværre misset chancen for oprykning i denne sæson.
Vi spillede dog godt alligevel i dag, og fik uafgjort mod vore nærmeste modstandere, og efterfølgende kunne vi brøste os af at være det eneste hold som vandt kampe over førerholdet, så helt ok.
Konklusionen på turneringen må være lidt mere stabilitet i næste sæson, så skal vi nok blande os  i toppen igen.

 

DM i Horsens

5-6-2015 
Kim Frost deltog i veterandouble rækken, sammen med Niels Ege Horsens, og dette makkerskab fungerede rigtig godt, det blev nemlig til en Bronzemedalje.


Horsens petanqueklub var vært for årets Danmarksmesterskab


Torsdag den 2-6 Single
Kim Frost var eneste deltager fra Åstrup og han klarede fint. Tabte i kvartfinalen til den senere vinder, så det var ok.

Fredag 3-6-2015. Mixdouble.
Åstrup havde 2 hold med. Kim og Helena i åben række. Vandt dog kun 1 kamp og kom ikke videre fra puljen.
Tonni og Kresten deltog l veteranrækken. Vandt deres pulje , nåede derefter til kvartfinalen, men tabte denne, men vi var tilfredse med egen indsats, mødte et bedre hold.

Lørdag 4-6-2015. Mixdouble
7 spillere fra Åstrup var med i Tripleturneringen
Tonni-Jette-Didde spillede med i damerækken, kom desværre ikke ud fra puljen
Kim-Niels-Kresten vandt kun 1 kamp og kom heller ikke videre, lidt skuffende.
Glenn og Helena klarede sig desværre ikke bedre sammen med deres hold.

 

3. runde, AL-Sommerlandsturneringen

13-6-2015
Runde 3 i DPFs AL- sommerlandsturnering blev spillet i Brabrand, og det var ikke med stor optimisme vi tog af sted, vi havde nemlig afbud fra 3 af de bærende kræfter på holdet, samt 3 mere, så vi kunne dårligt stille hold, men det lykkedes at overtale Maiken til at hjælpe os  ( Mortens Kæreste ), så vi blev da 7.
Vi lagde ud mod Star Petanque, som hidtil havde fejet alt modstand til side, og det blev vi også, tabte 0-6, men ok de er bedre end os. Derefter gjaldt det Nordjylland, tabte til dem sidste gang og det gjorde vi desværre også denne gang, ikke fordi vi spillede dårligt, men synes tit Nordjylland har alt heldet og marginalerne når vi møder dem. Humøret var ikke alt for højt inden sidste kamp mod Brabrand, men vi spillede rigtig godt og da Brabrand ikke var helt på toppen efter middagspausen førte vi 3-0 efter de første 3 kampe, og i 2 omgang vandt vi 2 kampe, så en samlet sejr på 5-1 efter super spil, det gjorde hjemturen meget bedre.

 

DGI Forårsturnering

10-6-2015
Sidste kamp i forårsturneringen blev spillet den 10-6  i Allingåbro mod ”Vennerne”, som var storfavoritter, men for en gangs skyld spillede vi supergodt alle 4, og det lykkedes os at vinde 3-1, det var fantastisk, en herlig køretur hjem.

 

DGI Forårsturnering

9-6-2015
Tirsdag den 9-6 blev der spillet returkamp mod Grenaa FC, og vi  fik den forventet revanche efter vores overraskende nederlag i Grenaa.
Det lykkedes os nemlig at vinde alle 4 kampe, så det var en rigtig god aften i særdeles fint vejr.

 

Pinsestævne i Karolinelunden

25-5-2015
Åstrup Petanque havde 2 hold til Pinsestævnet i Karolinelunden i Ålborg, som Petanqueklubben Nordjylland afholdt.

Det blev dog ingen succes begge hold spillede decideret dårligt dagen igennem, Tonni & Kresten vandt 2 kampe af 5 mulige, langt under standarten, endnu værre gik det for Kim & Helena som kun vandt 1 kamp, så det blev en lidt trist hjemtur, men vi må jo se om vi kan rejse os igen.


DGI Forårsturnering

19-5-2015
Tirsdag aften gik turen Lime, hvor vi skulle møde Ådalens Petanque. Vi spillede ganske udmærket, men endte med at tabe 1-3. Til gengæld fik en super hjemmelavet god gammeldaws lagkage, som rettede noget op på humøret.

21-5-2015
Torsdag aften var der så retur kamp i Åstrup, og på hjemmebane gik det noget bedre. Vi lå ellers til at vinde 3-1, men et uheldigt griseflyt med sidste kugle gjorde, at sidste kamp desværre blev tabt 11-13, men kampen endte dog uafgjort 2-2.


Limfjords Cup

Traditionen tro var Åstrup Petanque fint repræsenteret ved årets Limfjords Cup i Struer. 5 spillere fordelt på 3 hold. Kim og Kresten havde Ib fra BIK med på deres hold, spillede lidt ustabilt gennem dagen, men sluttede dog på en samlet 6. plads, ok efter spillet dagen igennem, men vi havde drømt om top 3.

Helena og Tonni havde Frank fra Vennerne på deres hold, vandt desværre kun 2 kampe, tabte 3 kampe med 11-13, men kunne ikke få de sidste 2 point, så det blev en 18 plads til dem.

Glenn havde Dan og Jimmi fra Vennerne som makkere, og de spillede super. Tabte dog sidste kamp, men sluttede på en fin 4. plads.

En lang dag, men vejret var dog super fint for en gangs skyld.

 

Hvirring Open

Lørdag den 9-5 havde Åstrup 3 spillere til stævne i Hvirring. Kim spillede sammen med Harry fra Horsens, og det gjorde de godt, kom i A-rækken, men tabte så 1 cup-kamp, så de havnede i B-rækken som de derefter vandt helt suverænt, stort tillykke til dem.

Tonni og Kresten nåede kun 3 pladsen i puljen, havde en for dårlig scorer, så det blev herefter C-rækken, tabte desværre 1 kamp her, så de havnede lige uden for præmierækken. Et godt stævne trods regnvejr noget af tiden, men det blev lidt opvejet af den hjemmelavet bøf og super gode sovs med kartofler og salat.

 

DGI Forårsturnering

Så er de første 2 spillerunder afviklet, dog ikke med særlig stor succes. Der blev lagt ud mod Grenaa FC i øsende regnvejr, hvor banerne delvist stod under vand. Grenaa FC forstod dog bedst dette spilleunderlag og vandt kampen 3-1.

Fredag var holdet fra ”Vennernes Petanqueklub” på besøg hos os, det gik dog ikke bedre vi tabte 1-3, men vejret var dog super, så en lille forbedring.

 

Bøgeskov Open 2015

Åstrup havde flere spillere til stævne i Bjerringbro i denne weekend.

 

 

Der blev spillet om det jyske mesterskab i single fredag. Åstrups Kim Frost deltog og spillede en rigtig fin turnering, sluttede på 2. pladsen i B-rækken, hvor finalen desværre blev tabt 11-13, men en samlet 10. plads ud af 46 deltagere er nu ikke dårligt.

Lørdag blev der spillet trible, Kim, Niels og Kresten dannede hold, Glenn havde makkere fra Brabrand. Åstrup holdet startede helt forrygende og vandt 1 kamp 13-2, men så gik det helt galt i de 3 næste kampe, som blev tabt, men i 5 kamp kom det flotte spil igen og vi vandt 13-2, men det rakte kun til en placering som nr. 25. Det var lidt øv, da vi havde sat næsen op efter en noget bedre placering.

Glenns hold klarede sig lidt bedre og vandt 3 kampe, og sluttede på en fint 12 plads.

I søndagens double turnering deltog Tonni, Kresten, Kim, Ib og Helena. Hun var makker med en spiller fra Star Masters. Alle 3 hold måtte dog i B-rækken, men det lykkedes ikke for nogle af holdene, at komme på præmiepodiet.

Vi havde dog alle en rigtig hyggelig weekend.

 

Sommerlands turneringen 

Åstrup Petanque fik en lidt vaklende start på sommerlands turneringen. 1. runde blev spillet i Allingåbro hos ”Vennernes Petanqueklub”.  Brabrand 3 var første modstander og det startede udmærket i første runde. Vi vandt triplen og en double, så 2-1 til Åstrup efter 1 runde. Desværre vandt Brabrand 2. runde tilsvarende, så kampen sluttede 3-3, men det gav dog 1 point.

2. kamp var mod Petanque Nordjylland, og her gik det knap så godt. Vi kom bagud 1-2 efter 1. runde, men i pausen var vi dog enige om, at de slet ikke var bedre end os, så vi ville vinde 2. runde. Det var også lige ved at lykkes, men de narrede os til sidst i 2 af kampene, så 2. runde blev desværre også tabt 1-2, og dermed var kampen samlet 4-2. Det var lidt øv, men vi må jo kæmpe os tilbage næste gang.

Dog en hyggelig dag trods lidt småregn til sidst.

 

Lørdag den 18-4 havde Åstrup petanque 2 hold i slutrunden om kvalifikationen til EM-mesterskabet, finale runden blev spillet i Horsens

      

Åstrup 1. Ib sandbæk, Kim Frost og Kresten Udsen
Åstrup 2. Tonni Udsen, Jens Anton Andersen og Bente Klausen (Vennernes Petanque klub)


Åstrup 2 var kommet i en dynamit pulje, sammen med Danmarksmestrene fra 2014 og sølvvinderne fra de Nordiske mesterskaber 2014, så det lykkedes ikke for dem at spille sig ud af indledende pulje, men spillede 2 gode kampe og pressede begge hold, men tabte til sidst.

Åstrup 1 havde en nemmere lodtrækning, var oversidder i 1. kamp og vandt suverænt 2. kamp og blev dermed puljevinder.

I mellemrunden mødte vi desværre de Nordiske sølvvindere, og det faldt desværre ikke ud til vores fordel. Det var en helt lige kamp, der stod 8-8, men så dummede vi os og de fik 4 point. Dermed kom vi under pres, tiden var gået, og så skulle vi jo lave 5 point for, at vinde da runden skulle spilles færdig. Vi fik kun 1 point og tabte dermed 9-12. 

Derfor skulle vi møde holdet fra Hedebo, som vi havde slået stort i indledende pulje. Om vi tog for let på opgaven eller var trætte ved jeg ikke, men vi spillede dårligt. Kun Ib holdt standarden. Til gengæld spillede Hedebo rigtig godt i denne kamp, og resultatet blev, at vi tabte og derved gik glip af finalen.


Lørdag 11-4-2015 afholdt petanque afdelingen sit årlige stævne. Der deltog 32 hold fra 9 klubber fordelt over hele Jylland

Stævnet blev afviklet over 5 spillerunder, og da stævnet var slut havde Åstrup Petanque en spiller på 1 pladsen, nemlig Morten Pihl, som sammen med sin makker Alan Busk fra Starpetanque i Bjerringbro, som vandt alle deres kampe , og dermed stævnet.

Åstrup havde også en spiller på 2. pladsen nemlig Niels Hammer, som havde Peter Laursen fra ”Vennernes Petanqueklub” som makker.

3 pladsen gik til Kim Frost & Glenn Holmgaard-Udsen fra Åstrup, så det blev en super dag for Åstrup Petanque.

Hyggestævnes hovedpræmie 2 stk MINI-CRUISE med Stena Line ( Frederikshavn-Oslo ) vandtes af Jette & Jens Anton Andersen-- Åstrup , som var det første hold med en sejr på 13-0. ( det var sejt gjort ) håber I får en god tur.

En super dag i super vejr, og stor tak til vore sponsorer, som hjælper os med at gøre dette stævne muligt

Se billeder fra dagen, klik: HER

 

14-2-2015

Udtagelse til U-23  landsholdet

 

Helena Frost Jensen har deltaget i  DPFs træningssamling for talenttruppen, og det resulterede i en udtagelse til U-23 landsholdet.

Et stort tillykke fra Petanque Udvalget